Vücut Tipine Göre Bikini Seçimi Nasıl Yapılır?

kırmızı bikini altı ve bikini üstü giymiş sarışın kadın

Yaz mevsimini özlemle karşılarken bir yandan doğru bikini seçimi için araştırmalara başlayabilirsiniz. Vücudunuzda hoşlanmadığınız kısımları kamufle ederken hoşlandığınız kısımları bikini modelleri ile daha göz alıcı hale kolayca getirebilirsiniz. Güneşlenirken tercih ettiğiniz bikiniyle hem rahat hem de bir hayli şık olabilmek için bikini seçimleri hakkındaki bu yazımızın devamında yer alan bilgilere hızlıca göz atabilirsiniz. 

 

Siz de yaza damga vuran bikini modellerini merak ediyorsanız hemen https://www.cottonhill.com.tr/bikini-modelleri-ve-fiyatlari adresinden size özel bikini seçimini rahatlıkla yapabilirsiniz.

 

Dikdörtgen Vücut Tipi İçin Bikini Seçimi

 

Dikdörtgen vücut tipi genellikle bel,kalça ve göğüs ölçülerinin birbirine yakın olduğu vücut tipidir.  Bu sebeple kıvrımları ön plana çıkarıp orantıyı bozarak yapılacak bikini alışverişi üst düzey memnuniyetle sonuçlanır. Her kadının vücudunu tanıdıktan sonra yaptığı vücut tipine göre bikini seçimi ile siz de plajda gösteriş rüzgarları estirebilirsiniz. 

 

dikdörtgen vücut tipine göre kırmızı bikini ve üstüne beyaz şal giyen kadın

 

Dikdörtgen Vücut Tipine Uygun Bikini Modelleri 

 

Güçlü omuzlara sahip dikdörtgen vücut tipine uygun bikini seçimi nasıl olmalı diye düşünüyor olabilirsiniz. Vücudu saran bikini modelleri dikdörtgen vücut tipi için harika bir tercihtir. Bikini beden seçimi yaparken bu noktaya dikkat etmeniz gerekir. Bel kısmı açık veya eklentili mayokini modelleri de kıvrımlı bir görünüme ulaşmanızı sağlar.

 

Düz Hatlı Vücut Tipine Sahipseniz Hangi Bikini Kesimleri Tercih Edilmeli?

 

Yaz tatili için bikini arayışındaysanız ve hatları fazla belirgin olmayan bu vücut tipine sahipseniz, beli daha ince gösterebilecek bir bikini kesiminden yana tercih yapabilirsiniz. Kalça kısmını vurgulamak için de yüksek kesimli bikini modelleri daha kıvrımlı bir duruş sağlayarak sizi memnun eder. 

 

bikini beden seçimi yapmış sarı bikinili üstünde yeşil şal olan kadın

 

Dikdörtgen Vücut Tipine Sahip Kadınlar İçin İdeal Bikini Seçimi Nasıl Yapılır? 

 

Dikdörtgen vücuda göre bikini seçimi yaparken öncelikle vücudu iyi tanımak gerekir. Örneğin küçük göğüslere sahipseniz push-up özelliğine sahip bikini modelleri göğüslerinizi destekleyerek düz görünümün ortadan kalkmasına yardımcı olur.

 

Elma Vücut Tipi İçin Bikini Seçimi

 

Elma vücut tipi geniş omuz, geniş karın ve büyük göğüse sahip olunan bir vücut tipidir. Elma  vücut şekline göre bikini seçimi yapılırken üst kısmı daha ince gösterebilmek ön plandadır. V yaka geometrik desenli bir bikini modeli üst bedeninizi kıvrımlı gösterirken göğüs kısmını daha şekilli bir hale getirir.

 

Elma Vücut Tipine Göre Bikini Seçimi İpuçları 

 

Elma vücut tipine sahip bir bireyseniz bikini giyim ipuçları arasında yer alanlardan en önemlisi renk seçimidir. Elma vücut tipinde üst kısmı daha koyu, alt kısmı daha açık olacak renkler tercih edebilirsiniz. Bu sayede geniş kalça için bikini seçimi yaparak dikkatleri kalça üzerine toplarsınız. 

 

elma tipi vücut tipi için yeşil bikini üstüne yeşil şal giyen kadın

 

Elma Vücut Tipine Sahipseniz Hangi Bikini Modelleri Sizi Daha İyi Gösterir?

 

Elma vücut tipinde vücudun üst kısmı alt kısmına oranla daha geniştir. Bu sebeple vücudun alt kısmını geniş göstererek orantıyı sağlayabilecek bikini seçimi yapılmalıdır. Aynı zamanda karın bölgesini daha ince gösterebilmek için yüksek bel modeller tercih edilebilir.

 

Armut Vücut Tipi İçin Bikini Seçimi 

 

Armut vücut tipinde vücudun alt kısmı üst kısmına göre daha geniştir. Bu nedenle armut tipi vücuda bikini seçimi yaparken alt kısımda olan vurguyu üst kısıma çekmek gerekir. Göğüsleri daha fazla belirginleştirerek kolaylıkla kıvrımlı bir görünüme ulaşabilirsiniz. 

 

Armut Vücut Tipine Uygun Bikini Seçenekleri 

 

Kalça kısmının bu vücut tipinde daha geniş olmasından dolayı göğüs kısmını dolgun gösterecek dolgulu ve straplez bikini üstü doğru bir seçenektir. Plaj tatili için bikini önerileri armut vücut tipinde fırfırlı bir üst veya desensiz koyu bir alt şeklinde olabilir. Bu sayede dikkatleri basen kısmından üst bölgeye çekebilirsiniz.

 

armut vücut tipi için kırmızı bikini seçimi yapmış ve giymiş kadın

 

Alt Bedeninizin Geniş Olduğu Durumlarda Hangi Bikini Kesimlerini Seçmelisiniz? 

 

Basenli kadınlar nasıl mayo giymeli sorusuna şort kesimlerin uygun olacağı şeklinde cevap verilebilir. Bunun yanı sıra yuvarlak kesim üst bikini seçenekleri göğüs kısmını ortaya çıkararak basene olan vurguyu azaltır. 

 

Alt beden konusunda sınırlarınızı aşarak siz de https://www.cottonhill.com.tr/kadin-kulot-modelleri adresinden size özel hazırladığımız külot modellerine göz atabilirsiniz.

 

Armut Vücut Tipine Sahip Kadınlar İçin İdeal Bikini Stilleri 

 

Armut vücut tipi için doğru bikini seçimi, fırfırlı üst ve toparlayıcı bir alt ile kolaylıkla gerçekleşir. Toparlayıcı alt alırken bikini bedenleri göz önünde bulundurulmalıdır. Yanlış bir bikini bedeni toparlayıcı göstermeme olasılığına sahiptir. Vücudunuzu orantılı bir görünüme kavuşturabilmek için koyu renkleri alt kısımda kullanırken daha açık renkleri üst kısımda kullanabilirsiniz. 

 

Kum Saati Vücut Tipi İçin Bikini Seçimi 

 

Kum saati vücut tipi, ince bel ve göğüs-kalça oranının olduğu bir vücut tipidir. Bu vücut tipinde ince beli destekleyecek bikini seçimi yapmak en doğru tercihtir. Ten rengine göre bikini seçimi yapıyorsanız özellikle pastel tonların kum saati vücut tipine oldukça yakıştığı söylenebilir. 

 

kum saati vucut tipine göre siyah bikini seçimi yapmış kadın

 

Kum Saati Vücut Tipine Uygun Bikini Modelleri ve Önerileri 

 

Her türlü bikini modeline kolaylıkla uyum sağlayan bu vücut tipini olduğundan daha da güzel gösterebilmek için dekoltelerden faydalanılabilir. Vücudunuzu tamamen saran veya ipli modelleri tercih etmeniz fiziğinizi ön plana çıkarmaya yardımcı olur.

 

Orantılı Vücut Hatlarına Sahipseniz Hangi Bikini Kesimleri Sizi Daha İyi Gösterir? 

 

Kıvrımları daha da gösterişli yapabilmek adına orantılı vücuda sahip kişiler, vintage kesim bikinileri tercih edebilir. Bikini modası içinde önemli yere sahip vintage kesim bikini ince beli olduğundan ince göstererek hatları belirginleştirir.

 

Kum Saati Vücut Tipi İçin İdeal Bikini Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Kum saati vücut tipi özellikle sırt dekoltesi vererek fiziğini konuşturabilir. Straplez yerine boyundan bağlamalı bikini üstleri tercih etmek daha hoş bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Göğüsleri daha aşağıda gösterebileceği için bu modelden uzak durulabilir.

 

Üçgen Vücut Tipi İçin Bikini Seçimi 

 

Vücudun üst kısımdan alt kısma doğru genişlediği vücut tipi olan üçgen vücutta bikini seçimi fırfırlı ve etekli modeller üzerine olmalıdır. Üst kısımda ise göğüs kısmını ön plana çıkarmak alt kısımdaki vurguyu azaltmaya yardımcı olur. 

 

Üçgen Vücut Tipine Göre Bikini Seçenekleri ve Stilleri 

 

Üçgen bikini seçenekleri bu vücut tipine uyum sağlamakta oldukça başarılıdır. Alt beden için tercih edeceğiniz bikini renkleri açık ve canlı olmalıdır. Üst bölge için ise derin dekolte arzuladığınız hoş duruşu yakalamanızı sağlar.

 

üçgen vücut tipine göre bordo bikini seçimi yapmış kadın

 

Geniş Omuzları Olan Kadınlar İçin Hangi Bikini Kesimleri Önerilir? 

 

Omuz ölçüsünü dengelemek için kalın kesimli bikini modelleri tercih edilmelidir. Aynı zamanda koyu rengi dahil ederek dikkatleri bu bölgeden uzaklaştırmak mümkündür.

 

Üçgen Vücut Tipine Sahip Kadınlar İçin İdeal Bikini Seçimi

 

Bu vücut tipinde muazzam olabilmek için yapabileceklerinizden biri boyundan bağlamalı bikini modellerine yönelmenizdir. Göğüs bölgesini destekleyen bu seçenek ile ideal bir tarza ulaşabilirsiniz.

 

Oval Vücut Tipi İçin Bikini Seçimi 

 

Oval vücut tipinde göğüsler büyük, kalçalar dar ve bacaklar incedir. Bacakların inceliğini kullanmak ise bu vücut tipinin bikini seçiminde ilk dikkat etmesi gerekenlerden olmalıdır. Mayokini modelleri de oval vücut tipini en şık gösteren modellerdendir. 

 

oval vücut tipie göre lacivert bikini seçimi yapmış üstüne pembe şal giyen kadın

 

Oval Vücut Tipine Uygun Bikini Modelleri ve Kesimleri 

 

Son yılların bikini trendleri doğrultusunda yapacağınız alışverişte bacaklarınızı vurgulayacak modellere göz atabilirsiniz. Gezdiğiniz bikini mağazaları içerisinde bulunan göğüsleri güzel gösteren modeller de sizin için en doğru seçim olacaktır.

 

Karın Bölgesinde Dolgunluğa Sahipseniz Hangi Bikini Stillerini Seçmelisiniz?

 

Karın bölgesinin dolgun görünmesinden dolayı rahatsızlık duyuyorsanız yüksek kesim bikini modeli tercih edebilir, dikkatleri bacaklarınızda toplayabilirsiniz.

 

Hangi Bikini Zayıf Gösterir? 

 

Bikini modelleri vücut tiplerine göre farklılık gösterse de genellikle koyu renge sahip bikiniler daha ince görünmenin anahtarıdır.

 

siyah bikini üstü ve pembe lastikli siyah bikini seçimi yapmış kadın

 

Baseni Olan Kadınlar Nasıl Bikini Giymeli? 

 

Baseni olan kadınlar üst bölgeyi vurgulayacak dekolteli modellerin yanı sıra toparlayıcı bir alt tercih ederek daha orantılı bir görünüme sahip olur.

 

Armut Tipli Kadınlar Nasıl Bikini Giymeli? 

 

Armut tipli kadınlar için bikini stili önerileri arasında öncelikle desenli üst ve desensiz alt yer alır. Bunun yanı sıra omuzları öne çıkarması için boyundan bağlamalı üst bikini tercih edilmelidir.

 

Üçgen Bikini Kimler Tercih Etmeli? 

 

Göğüsleri büyük olan ve bu görüntüden uzaklaşmak isteyen kişiler plaj bikinileri arayışına üçgen bikini modellerini dahil edebilir.

 

Bikini Üzerine Giyilen Şeyin Adı Nedir? 

 

Bikini üzerine giyilen şeye pareo veya kimono denir.

 

Pareo Neden Giyilir? 

 

Pareo giyilmesinin sebebi istenmeyen görüntüyü kapatabilmek veya plajda rahat gezebilmektir. 

 

Kimono Denizde Giyilir Mi?

 

Kimonoyu bikini üzerine deniz kenarında gezerken rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

 

Toparlayıcı Bikini Nedir? 

 

Karın ve göğüs bölgelerinde bulunan fazlalıkları kapatabilmek adına kullanılan destekleyici etkiye sahip bikiniye toparlayıcı bikini denir.

 

Plaja Giderken Ne Giyilir?

 

Plaja giderken bikini veya mayo giyilir. Üzerine dilerseniz kimono veya pareo tercih edebilirsiniz. 

 

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Bikini Giymeli? 

 

Kısa boylu kadınlar ipli veya üçgen modellere sahip bikinileri tercih etmelidir.Bunun yanı sıra açık ve canlı renklere bikinilerinde yer verilmelidir.

 

Göğsü Olmayanlar Nasıl Bikini Giymeli?

 

Göğsü olmayan kişiler drapeli, fırfırlı, püsküllü ve tercih destekli bikinileri giymelidir.

 

Siz de bikini seçimi yapabilmek için vücut tipinizi öğrenip rahatlıkla bu bilgilerden yola çıkarak https://www.cottonhill.com.tr/ alışverişe başlayabilirsiniz. Yaz mevsiminde denizin ve kumun tadını çıkarırken dilediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. 

Etiketler: bikini seçimi
Ağustos 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı